At være Ford ejer er noget helt specielt. Det måtte ejeren af en Ford A fra 1930 sande i sommers.

I denne kolde tid er det godt med en lille solskinshistorie..

I sommeren sidste år fik vi et opkald fra en kunde. Han er indehaver af en Ford A fra 1930. Hans bil var begyndt at køre ujævnt og larme fra motoren. I første omgang tydede det på, at motoren ikke kunne mere. Da vi fik bilen på værksted kunne vores teknikere konstatere, at bilen havde en ujævn motorgang, som opstod da den kun kørte på tre cylindere. Når bilen var kold bankede den i hovedlejet og startede kun på en cylinder efter den havde stået stille.

.

I et samråd med kunden og TMDT i Ribe blev det besluttet at motoren skulle renoveres så bilen kunne beholde sin oprindelig motor. TMDT er specialister i at renovere gamle motorer til veteran- og speciel biler, så det var ikke et svært valg at beslutte, at netop de skulle have opgaven. Motoren blev taget ud og sendt afsted til TMDT, hvor den blev hovedrenoveret herunder fik den støbt lejeholdere og fik nye stempler og ventiler. Til sidst blev den renset og malet. Da motoren kom retur kunne vores teknikere for alvor komme i gang med bilen, hvor den blev monteret og testet. Kunden har nu fået sin Ford A tilbage med oprindelig motor og bilen har atter en lang fremtid på de danske landeveje.

 .

Fra starten har vores teknikere Ingvard og Niels været tilknyttet opgaven. Dels fordi de i deres unge dage kender Ford A modellen og tidligere har arbejdet med den. Og dels fordi de tog det som en spændende og udfordrende opgave.

.

Da kunden i sommers ringede og spurgte om vi havde mulighed for at lave bilen var vi selvfølgelig ikke i tvivl. For det første fordi vi ønsker at leve op til vores kunders behov og for det andet fordi vi syntes det var en spændende og anderledes opgave, som har tiltrukket opmærksomhed.

.

I billedgalleriet kan I se, hvordan bilen så ud før den fik renoveret motor, på daværende tidspunkt var motoren rød. I kan også se den renoverede motor og i videoen følge med i, hvordan motoren bliver sat tilbage i bilen og testet.

Gammel motor                       Ny motor     

Ford A med gammel motor før den blev renoveret.                 Renoveret motor og klar til montering. 

Motor monteres                                                  Færdigmonteret

Efter renovering monteres motoren                                             Den renoverede motor er monteret og klar til test. 

.

Ford Focus vinder Årets Bil 2019

Den helt nye udgave af Fords populære Focus er netop blevet hædret med titlten som Årets bil i Danmark 2019. Det er de danske motorjournalisters forening, MKD, der står bag kåringen, og den nye Focus lovprises for sine køreegenskaber, moderne turbomotorer, lave priser og høje sikkerhedsniveau. Focus fås fra bare 198.785 kr. med automatisk nødbremse, alufælge og SYNC3 med 8'' touchskærm som standard. 

Den fjerde generation Ford Focus løber overlegent med Årets Bil-titlen i et stærkt finalefelt med fire andre modeller. 

- Juryen i MKD (Motorjournalisternes Klub Danmark) tildelte den nye Focus hele 187 point, hvilket udløste en suveræn sejr med 55 flere point end nummer to som fik 132 point. 

- Jurymedlemmerne giver Ford Focus ros for at være en komplet bil, der tiltaler alle køreglade kunder - noget også alle tidligere generationer af Focus er kendt for. 

- Den ottende gang, at Ford vinder den danske pris. Det var en Ford Capri, som vandt den allerførste kåring tilbage i 1969. Og for netop 20 år siden vandt første generation af Ford Focus Årets Bil i Danmark 1999.  

Hver år kårer MKD den absolut bedste nye bilmodel blandt alle årets nyheder, og vinderen får den eftertragtede titel som Årets Bil i Danmark. I 2019 fylder kåringen 50 år, og Ford er derfor særligt beærede over, at juryen netop har valgt den helt nye Focus som den bedste bil blandt flere end 20 nye modeller - Focus er Årets Bil i Danmark 2019.

Er du interesseret i en ny focus? Så kontakt en af vores sælgere eller ring 64 47 11 65 

Ny Focus    

Ny Focus