Har du set den helt nye Focus Active? 

Focus Active er til dem, der har en aktiv livsstil. Den er nemlig lavet som en crossover, som betyder at den nemt kan komme igennem mere kompliceret terræn 🌵.

Der er små detaljer, der gør bilen unik at se på. I forhold til andre modeller af Focus er Active hævet med 30mm for yderligere frihøjde samt sorte beskyttelseslister omkring tågeforlygterne og sort beklædning omkring hjulkasserne. Den findes selvfølgelig med en masse lækkert standardudstyr, men det kan du høre mere om når du kommer ned i forretningen.


Kom ind i forretningen og se vores store udvalg af Ford Focus Active i flotte farver. 

At være Ford ejer er noget helt specielt. Det måtte ejeren af en Ford A fra 1930 sande i sommers.

I denne kolde tid er det godt med en lille solskinshistorie..

I sommeren sidste år fik vi et opkald fra en kunde. Han er indehaver af en Ford A fra 1930. Hans bil var begyndt at køre ujævnt og larme fra motoren. I første omgang tydede det på, at motoren ikke kunne mere. Da vi fik bilen på værksted kunne vores teknikere konstatere, at bilen havde en ujævn motorgang, som opstod da den kun kørte på tre cylindere. Når bilen var kold bankede den i hovedlejet og startede kun på en cylinder efter den havde stået stille.

.

I et samråd med kunden og TMDT i Ribe blev det besluttet at motoren skulle renoveres så bilen kunne beholde sin oprindelig motor. TMDT er specialister i at renovere gamle motorer til veteran- og speciel biler, så det var ikke et svært valg at beslutte, at netop de skulle have opgaven. Motoren blev taget ud og sendt afsted til TMDT, hvor den blev hovedrenoveret herunder fik den støbt lejeholdere og fik nye stempler og ventiler. Til sidst blev den renset og malet. Da motoren kom retur kunne vores teknikere for alvor komme i gang med bilen, hvor den blev monteret og testet. Kunden har nu fået sin Ford A tilbage med oprindelig motor og bilen har atter en lang fremtid på de danske landeveje.

 .

Fra starten har vores teknikere Ingvard og Niels været tilknyttet opgaven. Dels fordi de i deres unge dage kender Ford A modellen og tidligere har arbejdet med den. Og dels fordi de tog det som en spændende og udfordrende opgave.

.

Da kunden i sommers ringede og spurgte om vi havde mulighed for at lave bilen var vi selvfølgelig ikke i tvivl. For det første fordi vi ønsker at leve op til vores kunders behov og for det andet fordi vi syntes det var en spændende og anderledes opgave, som har tiltrukket opmærksomhed.

.

I billedgalleriet kan I se, hvordan bilen så ud før den fik renoveret motor, på daværende tidspunkt var motoren rød. I kan også se den renoverede motor og i videoen følge med i, hvordan motoren bliver sat tilbage i bilen og testet.

Gammel motor                       Ny motor     

Ford A med gammel motor før den blev renoveret.                 Renoveret motor og klar til montering. 

Motor monteres                                                  Færdigmonteret

Efter renovering monteres motoren                                             Den renoverede motor er monteret og klar til test. 

.